Een geslaagde Belgische dag in Suriname

17/04/2013

Op 19 maart 2013 werd er op OS Domburg, partnerschool van Het Wijdeland (Sint-Truiden) een  Belgische dag georganiseerd door drie Vlaamse stagiaires Ester, Kevin en Michelle. Zij geven gedurende enkele weken les in de Surinaamse partnerschool in het kader van hun opleiding op de Thomas More hogeschool 
(vroeger de Katholieke Hoge school Kempen).

"De leerlingen konden onder begeleiding van de leerkrachten en stagiaires enkele  leuke, educatieve opdrachten uitvoeren. Bij elke provincie van België was er een taakje voorzien. Onze partnerschool ligt in Sint-Truiden. Dat is de provincie Limburg. De leerlingen maakten tekeningen van de typische fruitbomen aldaar. We konden ook smullen van de heerlijke pannenkoeken uit Luik, maar we maakte ook een Surinaams gerechtje: de lekkere warme phulauri. Daarvoor moet je wel naar Suriname komen om te kunnen proeven! De kleuters werden ook betrokken bij de activiteiten: ze mochten een kijkje komen nemen en kregen uitleg van een stagiaire op de kleuterschool.

Aan het eind van de dag werd er een presentatie gehouden. Het geheel werd op video opgenomen door juf Ashna en juf Maike. Dit bezorgen we aan Het Wijdeland. Het was een geslaagde dag; kijk maar naar de foto’s!"

  
Alle provincies
Een dans uit Henegauwen
Tekeningen van fruitbomen
Tekenen in het zand op muziek
Pannekoeken bakken!
Eerst een leesoefening, dan vraagjes beantwoorden
De aankondiging met culinaire lekkernijen