Activiteiten rond muziek en film

Tags: LesideeënFondsenwerving 
  • Organiseer een filmvoorstelling over het land van je partnerschool, nodig de hele buurt uit, en bedenk samen met je partnerschool een leuke en zinvolle manier om de opbrengst te besteden.
     
  • Laat de leerlingen een muziekconcert voor het goede doel organiseren. Ga eens na of het partnerland geen beroemde muzikanten heeft en cover muziek uit de partnerschool.
     
  • Laat op het jaarlijks open podium leerlingen een lied coveren van een beroemde muzikant uit het partnerland, of cover een bekende westerse song, maar met tekst erop gezet door de partnerschool in hun lokale taal. Laat een demo of video opsturen gemaakt door de partnerschool en laat dit spelen op het jaarlijkse schoolfeest. Vergelijk muziek uit de twee landen. Welke muziek is eigen aan het land? Welke muziek is het populairst? Stuur de favoriete songs van de klas door op een CD'tje en vergelijk de muzikale smaak.
     
  • Welke rol speelt muziek in het dagelijks leven. Wie van de leerlingen speelt muziek? Waar klinkt overal muziek (in de bus of de trein, op de speelplaats,...)? Vergelijk ook muziek die tekstueel dieper gaat en belangrijke thema’s zoals onrechtvaardigheid, oorlog, discriminatie als thema heeft. Welke liederen vinden de leerlingen inhoudelijk sterk en waarom?